Re Mixx
Image default
Verbouwen

Wilt u meer weten over de toepassing van een gietvloer in uw badkamer?

Een badkamervloer hoort goed waterdicht te zijn, anders kan lekkage grote problemen veroorzaken in de rest van het huis of bij de onderburen. Ook is het belangrijk dat de vloer gemakkelijk gereinigd kan worden, want door het gebruik van een badkamer kunnen makkelijk vuil en vocht ophopen. Schimmelvorming is schadelijk voor de gezondheid en moet dus voorkomen worden, vooral in ruimtes waar de huid direct contact heeft met de vloer. Een PU gietvloer kan gemakkelijk over de meeste oude vloeren in de badkamer worden aangebracht. Het vormt daar een flexibele toplaag uit kunsthars die waterdicht is en makkelijk schoon te maken. Daarnaast zorgt het strakke effen uiterlijk van de PU gietvloer ervoor dat uw badkamer direct groter en ordelijker oogt.

De opbouw van een PU gietvloer

Om een gietvloer aan te brengen in de badkamer moet eerst worden gekeken of deze kan hechten aan het materiaal van de ondervloer. Een PU gietvloer heeft doorgaans geen problemen met tegels, beton, kunststeen, hout of chape. In andere gevallen kan het verstandig zijn eerst een aanhechtingsproef te doen. Als de vloer niet geschikt is, kan overwogen worden om deze er uit te slopen en de gietvloer direct op de onderlaag van de badkamer aan te brengen. Om te beginnen wordt de ondervloer grondig gereinigd en geschuurd. Oneffenheden worden weggewerkt. Daardoor ontstaat een oppervlak dat goed kan hechten. De eigenlijke vloer bestaat uit een primerlaag, een egalisatielaag, de gietvloer en een beschermende coating.

 

Bestel uw gietvloer voordelig online

Als u houdt van doe-het-zelf projecten, dan zou een gietvloer geen probleem moeten vormen. Op het internet kunt u goede kwaliteit vloeren vinden. De website van Decochip is een aanrader op het gebied van gietvloeren. U vindt er verschillende producten die allemaal per vierkante meter kunnen worden besteld, zodat zelfs een kleine badkamervloer niet tot onnodige kosten leidt door overgebleven materiaal. Ze leveren complete pakketten met alle benodigde lagen, speciale gereedschappen en duidelijke gebruiksaanwijzingen. Daarnaast bevat de website heldere instructievideo’s.