Re Mixx
Image default
Mode en Kleding

De Opkomst van de Trucker Cap

Van de jaren 30 tot de jaren 70 kregen truckers in amerika een typische gepunte cap genaamd de “mechanic’s cap”. Dat is de ouderwetse trucker cap die we vandaag de dag eigenlijk niet meer kennen. Aan het begin van de jaren 80 werd de trucker cap geïntroduceerd zoals wij deze vandaag de dag kennen. De bekende “five piece cap”. Deze caps werden in die tijd bij benzinepompen in Amerika uitgedeeld door bedrijven als Mountain Dew, Shell oil of John Deere om zo hun producten aan de man te brengen.

 

Het design van trucker caps is te vergelijken met het design van baseball caps. De voorkant van de pet is licht gebogen en de cap bestaat uit zes onderdelen met een knopjes sluiting aan de achterkant zodat de pet door alles en iedereen gedragen kan worden. Petten worden vaak van katoen gemaakt, zoals bijvoorbeeld de typische baseball cap. Bij een trucker cap is dit in ieder geval niet zo. De voorkant van het bovengedeelte is gemaakt van schuim en de rest is gemaakt van ademend plastic. Het schuimen gedeelte staat rechtop en is stijf. Hierdoor is trucker cap hoger dan de meeste baseball caps. De verstelbare achterkant zorgt er dus voor dat de pet door praktisch iedereen gedragen kan worden.

 

The originele eerste lijn petten droeg eigenlijk altijd het logo van een groot bedrijf aan de voorkant op het schuimen gedeelte. Dit kon geprint zijn of door een erop geborduurde patch. Deze bedrijven hadden vaak klanten die vooral woonden in de landelijke gebieden. Tegenwoordig worden de petjes echt letterlijk door iedereen gedragen. Je hebt ze ook met allemaal verschillende afbeeldingen erop zoals dieren, mensen, vlaggen of camouflage. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden.

 

Vandaag de dag is de trucker cap een waar mode item geworden. Je ziet de pet terug bij eigenlijk alle bevolkingslagen. Van BN’er tot jan met de truckerpet, iedereen draagt ze.

 

https://www.snapbacks.nl/