Re Mixx
Image default
Auto

De productie van je nieuwe BMW

Wanneer je tegenwoordig een nieuwe BMW bestelt kun je via internet de volledige productie van je auto volgen. Het is een beetje vergelijkbaar met het bestellen van een product online en dat je dan het volledige proces van bezorging kunt volgen. Zo kun je je auto volgens van het eerste schroefje tot de coding and marking met behulp van een codeer printer van de auto.

 

Natuurlijk begint het allemaal met de bestelling van je BMW. Wanneer jij hebt besloten om een nieuwe BMW te gaan kopen, meestal bij een dealer, wordt het proces in gang gezet. De bestelling wordt door de dealer naar BMW gestuurd. BMW stuurt het verzoek dan weer naar een fabriek, bijvoorbeeld in Leipzig. Hier gaan ze dan aan de slag met de bestelling.

 

De productie is dus begonnen. In aparte hallen wordt al het blik in de juiste vormen voor het type BMW geperst. Dit gebeurt in heel exacte aantallen die bepaald zijn door de bestellingen die nog open staan. Alle verschillende chassis en carrosserie delen worden na het persen naar de volgende hal gebracht. Vanaf dit punt wordt alles heel snel aan elkaar gelast, gelijmd en natuurlijk geverfd.

 

Vanaf het moment dat de eerste delen van de auto aan elkaar zijn bevestigd gaat het productieproces in een keer door. Er zijn helemaal geen tussenstops en het hele proces vindt dan ook plaats op één productielijn.

 

Stoelen en motorblokken worden nog wel met de hand in elkaar gezet. De rest van de auto wordt volledig door efficiënte robots in elkaar gezet.

 

De assemblage van de auto is zelfs te volgen in de fabriek. op verzoek is het mogelijk de eigen auto te zien terwijl deze door robots in elkaar wordt gezet. In de fabriek zijn ze er namelijk ten alle tijden van op de hoogte welke auto op welk tijdstip waar is.

 

Enkel het VIN-nummer van de BMW is nodig om zelf op internet de bestelling te volgen. Met het huidige internet is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld de reis van een auto naar Amerika te volgen.

http://www.kba-metronic.com/nl/