Re Mixx
Image default
Auto

Een veilig campervakantie met deze tips

Hoewel de lente net is begonnen, is het nooit te vroeg om na te denken over de vakantieplannen voor aankomende zomer. Vorig jaar ben je mee geweest met een cruiseschip en dat was een fantastische reis, maar toch wil je dit jaar de touwtjes meer zelf in handen hebben. Zelf bepalen wanneer je naar een nieuwe bestemming vertrekt, zelf kiezen welke bestemming dat dan gaat worden en zelf besluiten hoeveel tijd je reist op een dag: dát lijkt jou een ideale vakantie. Om die reden lijkt het jou een uitermate goed idee om een camper te huren en daarmee de hele zomer lang te gaan toeren. Toch vind je het wel spannend, want een camper is een enorm voertuig en je wil er wel zeker van zijn dat je je op een veilige manier kan verplaatsen van A naar B. Hoe je deze veiligheid kan realiseren? Dat lees je in dit artikel!

Wees je bewust van de verkeersregels in een ander land

Ieder land hanteert andere verkeersregels, waardoor het van belang is om je voor vertrek goed in te lezen in de verkeerssituaties en regelingen in het buitenland. Niet alleen zijn de stoplichten in buurlanden soms anders, maar ook moet je in Frankrijk bijvoorbeeld beschikken over een brandblusser en verkeershesje voor iedere inzittende. Door bekend te raken met deze regels kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en kun jij veilig manoeuvreren in een ander land.

Kies voor een achteruitrijcamera

Omdat een camper van groot formaat is, is het essentieel dat je vanuit de bestuurdersstoel optimaal zicht hebt om de situatie rondom het voertuig. Een Achteruitrijcamera draadloos kan daarom goed van pas komen om te zorgen voor verkeersveiligheid en voertuigveiligheid. De achteruitrijcameras van Van Zwitserland zijn bovendien waterafstotend, schokbestendig en bieden bestuurders nachtzicht. Benieuwd naar alle uitvoeringen? Neem dan een kijkje op de website!

https://www.vanzwitserland.nl/