Re Mixx
Image default
Woning en Tuin

Harmonicadoek kopen? Hier moet je op letten

Een harmonicadoek is een schaduwdoek met kenmerken van een zonnescherm. Want ook al is het een doek dat in je tuin gespannen staat, en daar voor schaduw zorgt, het is open en dicht te doen. Dat gebeurt met katrollen en doe je gemakkelijk zelf. Een harmonicadoek geeft je dus meer opties dan een standaard schaduwdoek die opgehangen wordt, tot het tijd is om hem naar beneden te halen voor de winter. Schaduwdoeken.nl is een specialist waar je een kwalitatief harmonicadoek, schaduwdoek op maat of schaduwdoek rolgordijn bestelt. Je installeert deze daarna gemakkelijk zelf. De volgende punten zijn dan belangrijk tijdens het plaatsen van je bestelling.

De uitvoering

Bij deze specialist kun je een schaduwdoek op maat en harmonicadoek bestellen in een groot aantal uitvoeringen. Er zijn standaard vierkante, driehoekige en rechthoekige maten, maar je kunt ook kiezen voor een op maat gemaakte schaduwdoek. Ongelijke zijden zijn erg in trek en leveren een speels effect op. Vervolgens kies je voor een kleur (bijvoorbeeld wit, zand, zwart, groen of antraciet) of neem je de Shadesail-uitvoering. Deze laatste is doorzichtig en je kunt er doorheen kijken zonder dat je bescherming verliest. Alle doeken van deze specialist zijn van uitstekende kwaliteit en houden 90% tot 95% van de uv-stralen tegen. Nadat je je bestelling geplaatst hebt, kan je schaduwdoek op maat al binnen twaalf dagen klaar zijn voor levering.

De technische zaken

Ga je een harmonicadoek kopen? Dan moet je de afmetingen zelf opnemen. En dan is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Het bevestigingsmateriaal neemt 35 tot 40 centimeter van de totale lengte in beslag, dus dat moet je aftrekken van de totale afmetingen. Zorg ervoor dat het doek volledig strak kan worden gespannen en dat de regen er gemakkelijk af kan lopen. Het bestellen van je schaduwdoek op maat of harmonicadoek is dan online bij Schaduwdoeken.nl een fluitje van een cent.