Re Mixx
Image default
Electronica en Computers

Het inzetten van de QR code

Een QR code bestaat al veel langer dan veel mensen bedenken. Toen het voor het eerste werd geïntroduceerd werd het voornamelijk gebruikt om auto onderdelen te identificeren. Dit was een gemakkelijke manier om snel te kijken welke auto onderdelen het precies inhield door slechts een kleine code te hoeven scannen. Tegenwoordig wordt het ook wel gebruikt voor andere dingen. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt voor meer algemene dingen zoals tijdschriften, op bushaltes en op bijvoorbeeld visitekaartjes. Het is een eenvoudige manier om aardig wat informatie op kwijt te kunnen of een website terwijl je het gemakkelijk kunt scannen met je telefoon en gelijk meer informatie kunt krijgen. Het is nog niet helemaal aangeslagen in de smartphone wereld, maar als een smartphone standaard met een ingebouwde QR code scanner zou komen dan zou het waarschijnlijk heel wat meer gebruikt worden.

Een QR code is een vierkante afbeelding die bestaat uit vierkante blokjes. De hoeveelheid blokjes waaruit het bestaat is afhankelijk van het aantal tekens dat je wilt gebruiken in de QR code. Voor 1 tot 14 tekens worden 441 blokjes en als je tussen de 214 en 251 tekens wilt gebruiken dan is de QR code een heel stuk groter en bestaat hij uit 3721 blokjes.

Met een speciale QR code printer kun je gemakkelijk en snel een goede QR code printen. Het is net zo eenvoudig als wanneer je een papier met tekst zou moeten printen op een continuous inkjet printer. Het is handig om bijvoorbeeld op je visite kaartje te gebruiken zodat iemand die je visite kaartje heeft gelijk door kan naar jouw website om meer informatie in te winnen over wat je bedrijf precies inhoudt. Het is nog steeds een eenvoudige manier om informatie door te geven, maar wordt nog steeds niet helemaal goed benut door iedereen. Door de tijd heen zit de kans er wel in dat het meer gebruikt gaat worden.

http://www.kba-metronic.com