Re Mixx
Image default
Dienstverlening

Ingenieursbureaus krijgen opdrachten van de gemeente

ingenieursbureaus hebben verschillende opdrachten en niet elk ingenieursbureau is hetzelfde. Maters en de Koning is een ingenieursbureau die zich richt op de civiele techniek van Nederland en soms ook daarbuiten. Ingenieursbureaus die in de civiele techniek werken houden zich bezig met het verbeteren van de mobiliteit en bereikbaarheid. Dat houdt in dat zij alles in de gaten houden dat vast zit aan de grond. Denk bijvoorbeeld aan de wegen, de vaarwegen, de havens, gebouwen en bruggen. Zij krijgen opdrachten vanuit de gemeente van een dorp of stad wanneer er iets gerenoveerd, ontworpen of gerealiseerd moet worden. 

Hoe gaat een opdracht in zijn werk?

Bij een nieuwe opdracht komt natuurlijk ontzettend veel kijken, de taak van een ingenieur kan ook erg verschillend zijn. Het ingenieursbureau Maters en De Koning geeft namelijk ook nog adviezen en maakt tekeningen en berekeningen. 

Het advies geven gaat vooral om het technische deskundigheid uit te leggen en iedereen te begeleiden binnen het project dat er gestart gaat worden. Moet er een nieuwe kade aangelegd worden? Dan moet daar natuurlijk als eerst een ontwerp gemaakt worden, daarna de berekeningen en daarna moet iedereen aangestuurd worden die helpt de kade op te bouwen. Ook moeten er plannen gemaakt worden en dat kan allemaal in de leiding van Maters en De Koning vallen. 

Opdrachten van Maters en De Koning

Maters en de Koning heeft twee vestigingen waarvan de één in Roosendaal en de ander in Rotterdam. Beiden voeren ze opdrachten uit in Nederland en soms ook daarbuiten. Ze hebben bijvoorbeeld de podium aluminiumconstructie van een optreden van Hardwell gedaan in Australië tijdens een wereldtournee. 

Zij hebben bijvoorbeeld de stadskade van Steenbergen gerenoveerd en er een prachtige plek van gemaakt. Het is een kleine haven waar kleine bootjes kunnen aanmeren en het dorp kunnen bezoeken of eens een kopje koffie kunnen drinken.