Re Mixx
Image default
Electronica en Computers

Last van overtollig IT apparatuur? Laat het opkopen!

Staan er bij u op kantoor veel apparaten die niet of nauwelijks gebruikt worden en die eigenlijk maar in de weg staan? Dan zult u hier vast vanaf willen. U kunt er voor kiezen om de apparaten weg te gooien, te laten recyclen of te verkopen, maar misschien wel de beste optie is om de apparatuur te laten opkopen. Waarom? Dat wordt verder uitgelegd in deze blog.

Waarom hardware laten opkopen?

Hardware laten opkopen brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo krijgt u een mooie prijs voor niet gebruikte apparaten en bent u bijvoorbeeld weinig tijd en energie kwijt. Als u zelf wilt gaan verkopen zal u meer kunnen krijgen voor de apparaten, maar bent u hier veel meer tijd aan kwijt. Om de IT afdeling wat te ontlasten is het ook fijn om de apparatuur te laten opkopen, omdat de opkopende partijen er ook voor zorgen dat de achtergebleven data wordt verwijderd of vernietigd.

Hoe verloopt het hardware opkopen proces?

Als u er voor kiest om hardware te laten opkopen zult u vast willen weten hoe het proces zal verlopen. Het eerste wat u moet doen is contact zoeken met de opkopende partij. U kunt dit vaak telefonisch doen, maar het is ook mogelijk om een formulier op de website in te vullen met contactgegevens. Dan zal de partij zelf contact met u opnemen. Het eerste wat u doet is op een rijtje zetten wat u wil laten opkopen. Als u dit rijtje hebt gestuurd zal de opkopende partij een waardebepaling maken en een voorstel naar u toesturen. U kunt dan akkoord gaan of niet en dit betekent dat alles in dit deel van het proces vrijblijvend is. U kunt er altijd nog voor kiezen om naar een andere partij te gaan of zelf de apparaten te verkopen.

Als u akkoord gaat met het voorstel zal er een afspraak worden gemaakt voor het ophalen van de apparatuur. Ja u hoort het goed. De partijen komen langs op locatie en halen de apparaten voor u op. Als de apparaten zijn opgehaald zal de achtergebleven data worden verwijderd of vernietigd. U krijgt hier een certificaat van, waardoor u zeker weet dat er geen data op straat zal komen te liggen.

Als de data is verwijderd en de apparaten zijn opgehaald zult u een factuur krijgen en het bedrag binnen enkele dagen op de rekening zien verschijnen. Als u houdt van een duidelijk proces met goede communicatie dan is het een aanrader om voor CTC IT Solutions te kiezen.

Welke apparatuur kan ik laten opkopen?

U kunt als bedrijf veel verschillende apparaten laten opkopen die u niet meer gebruikt. Zo kunt u computers, laptops, servers, tablets, monitoren en disks laten opkopen door professionele partijen. Het is wel zo dat u vaak niet enkele items kan laten opkopen. Veel partijen hebben een minimum voor het opkopen van apparaten. In veel gevallen zal het rond de tien apparaten liggen. Ondanks dat er veel apparaten worden opgekocht, worden er ook bepaalde onderdelen niet opgekocht. Zo kunt u geen toetsenbord, muis, kabel of printer inleveren bij een professionele partij. Daarbij moeten de apparaten die u laat opkopen ook nog bruikbaar zijn en compleet.