Re Mixx
Image default
Eten en drinken

Waarom is zonnebloemhoning een echte aanrader?

Er zijn veel soorten honing die je online en in de winkel kan krijgen. Elke honing heeft zo haar eigen mooie eigenschappen. Elke honing heeft mooie eigenschappen om te helpen tegen de verkoudheid of andere gezondheidsproblemen, maar niet elke honing smaakt hetzelfde. In deze blog staat de zonnebloemhoning centraal. Deze honing is een echte aanrader en hieronder wordt uitgelegd waarom.

Waar komt de honing vandaan?

Deze honing komt uit Nederland of uit andere Europese landen, waardoor de kwaliteit door Nederlandse aanbieders gegarandeerd kan worden. De honing wordt zoals in de naam genoemd gehaald uit de zonnebloem. De bijen gebruiken de nectar uit de zonnebloemplant en daar wordt de mooie honing van gehaald. De plant bloeit vooral tussen juli tot oktober en is geel van kleur.

Hoe smaakt de honing?

De zonnebloemhoning is zeer zoet en toegankelijk qua smaak. Deze honing is door de zoete smaak ook zeer geliefd bij kinderen. De honing wordt ook wel als zomerhoning gezien, is romig en heeft geen extra toevoegingen. Met deze honing wordt ook wel gezegd dat je de zon in huis proeft.

Waar kan je de honing voor gebruiken?

De honing is zoet van smaak en is dus ideaal om in de yoghurt, kwark of thee te doen. Daarbij is het ook lekker om te smeren op een boterham, toast of op een pannenkoek. Verder kun je de honing ook gebruiken om mee te bakken. Leuk om samen met je kinderen lekkere honingkoekjes te maken. Tot slot kan je de honing ook nog gebruiken als dressing voor de salade. Zoals je hoort is deze soort honing voor veel doeleinde te gebruiken door de lekkere smaak.

Welke hoeveelheden kan ik kopen?

Er zijn verschillende potjes die je kunt krijgen met zonnebloemhoning. Als je de honing voor het eerst gaat nemen is het verstandig om een klein potje te nemen. Dan kan je het beste een 50gram potje nemen. Zo kan je goed uitproberen of je het wat vind en zit je niet met veel honing over wat je niet lekker vind. Als je de honing lekker vind kan je kiezen om een potje van 250gram of 450gram te kiezen. Als je een hele grote hoeveelheid wilt hebben kan je ook een emmer met zonnebloemhoning bestellen. Deze emmer bevat 4kg met honing. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere potjes aan te schaffen. Vaak kan je dan gebruik maken van een staffelkorting. Dit betekent dat je bij het kopen van meerdere potjes korting kan krijgen.

Hoe moet ik de honing bewaren?

De zonnebloemhoning moet op kamertempratuur opgeborgen worden. Het beste is ook om te kiezen voor een donkere plaats. Het beste is om het potje in de kelder te plaatsen. Als je geen kelder hebt kan een keukenkastje ook al voldoen.