Re Mixx
Image default
Aanbiedingen

Wat is een speedpedelec? Dit is het verschil met een reguliere e-bike!

De elektrische fiets wordt steeds populairder onder een hoop mensen. De ondersteuning blijkt voor veel mensen het geld waard te zijn. Er zijn echter veel verschillende soorten fietsen die ondersteuning bieden. Zo zijn er naast elektrische fietsen ook speedpedelecs. In deze blog behandelen we het verschil tussen elektrische fietsen en speedpedelecs. Je weet je precies de modellen van elkaar te onderscheiden, mocht je opzoek zijn naar een ondersteunende fiets. 

Wat is een speedpedelec?

Een speedpedelec is een elektrisch ondersteunende fiets, dat een snelheid bereikt van 45 kilometer per uur. Hiervoor moet je wel meetrappen. Het is een handige fiets voor personen die lange afstanden moeten afleggen. Meestal hebben speedpedelecs een kruissnelheid van tussen de 35 en 40 kilometer per uur. Dit kan onder andere te maken hebben met weersomstandigheden. Zulke factoren kunnen de snelheid beïnvloeden. Er zijn een aantal verschillen tussen deze speedpedelec en een reguliere elektrische fiets.

Categorie

Omdat de speedpedelec een snelheid van 45 kilometer per uur kan bereiken, behoort het sinds 2017 tot de bromfietsen. Je moet dan ook een helm dragen en het model heeft een geel brommerplaatje. Bij een reguliere elekrische fiets hoeft dit niet. Hiermee bereik je namelijk een snelheid van rond de 25 kilometer per uur. 

Gebruik

Door het verschil in snelheid worden beide modellen ook verschillend gebruikt. Zo worden speedpedelecs vooral voor lange afstanden gebruikt en reguliere elektrische fietsen voor kortere afstanden. 

Prijs

Speedpedelecs zijn over het algemeen een stuk duurder dan reguliere elektrische fietsen. Door de hogere snelheid zijn speedpedelecs vaak wat steviger en robuuster in de constructie. Dit maakt dat ze duurder zijn.

Elektrische fiets proberen?

Om zelf een oordeel te kunnen geven adviseren wij je om een model uit te proberen. Bij verschillende fietsspecialisten, zoals https://www.rototweewielers.nl/, kan je zowel een speedpedelec als een reguliere elektrische fiets proberen. Zo kan je makkelijk een voorkeur geven voor een model. 

 

https://www.rototweewielers.nl/