Re Mixx
Image default
Aanbiedingen

Besparen op je energierekening? 4 tips hoe ook jij dat kunt doen

Besparen op je energierekening? 4 tips hoe ook jij dat kunt doen

Veel mensen ervaren het in hun portemonnee. Het effect van de stijgende energierekening op onze koopkracht is duidelijk voelbaar. Niet alleen onder de mensen die moeten zien rond te komen van het minimumloon of een uitkering, maar ook Jan Modaal houdt aan het eind van de maand minder over. Sommige voedsel- en kledingbanken kunnen de aanwas van nieuwe mensen die op hun hulp rekenen nauwelijks aan. De meeste mensen hebben inmiddels al stappen ondernomen om de energierekening een beetje te drukken. Van de verwarming een tikkeltje lager zetten tot korter douchen. Benieuwd hoe ook jij kunt besparen op je energierekening? Lees dan even onderstaande vier tips.

 

Zet de verwarming een tikkeltje lager

Daar waar we enkele jaren terug onze verwarming nog op een behagelijke 22 graden of soms zelfs meer konden laten staan, moeten we het nu doen met een schamele graad of 19 of minder. Gas is dankzij de inval van Rusland in Oekraïne zo duur geworden dat veel mensen zich een lekkere warme woonkamer niet meer kunnen veroorloven. Door de verwarming standaard een tikkeltje lager te zetten, kun je al snel enkele tientallen euro’s besparen op je energierekening.

 

Maak gebruik van een douchetimer

Ook lekker lang douchen zit er voor veel mensen niet meer in. Het water zal toch op één of andere manier verwarmd moeten worden. Om ervoor te zorgen dat je niet langer doucht dan nodig, kun je gebruik maken van een zogeheten douchetimer, douche zandloper of douchecoach. Eigenlijk komen deze drie termen allemaal op hetzelfde neer: een zandloper die laat zien wanneer jouw vijf doucheminuten om zijn.

 

Investeer in een goede inductiekookplaat

Kook je op dit moment nog op een gaskookplaat? Vervang die dan zo snel mogelijk door een inductie-variant. Je zult er nu even in moeten investeren, maar uiteindelijk betaalt het zich gemakkelijk terug. Een inductiekookplaat sluit je gewoon op het lichtnet aan. Je hebt dus geen gas meer nodig om te koken.

 

Maak gebruik van LED verlichting

In tegenstelling tot energievretende halogeen- en gloeilampen, zijn LED lampen zoals de LED highbay uiterst efficiënt. Het grootste gedeelte van de verbruikte energie wordt omgezet in licht en de lampen gaan ook nog eens behoorlijk lang mee. Koop jouw LED verlichting op ledlichtstunter.nl en gooi die oude traditionele lampen vandaag nog aan de kant!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/