Re Mixx
Image default
Aanbiedingen

Opruimen van jouw woning

Je gaat verhuizen, hebt vakantie of komt gewoon ruimte te kort: het is tijd om te gaan opruimen. Het opruimen is een eenvoudige klus, maar het moet wel gebeuren. Vaak zie je dat mensen gedurende het opruimen verschillende dingen van vroeger tegenkomen. Het opruimen kan hierdoor langer duren dan gepland. In een aantal simpele stappen kan jij je huis snel en gemakkelijk opruimen. Wij vertellen jou graag meer over deze stappen. Lees snel verder en volg de onderstaande stappen. 

 

Stap 1: haal alles uit de kasten en lades 

Start met het leeg halen van alle kasten en lades. Ja, echt alles moet eruit! Wellicht weet jij exact wat je wilt opruimen, maar toch is het verstandig om alles eruit te halen. Zo heb je een duidelijk overzicht en zie je exact hoeveel er in de kast of lade ligt. Het is confronterend om te zien hoeveel rommel er tussen zit. Daarnaast verandert je gedrag ook gemakkelijk mee; je ruimt sneller en gemakkelijkere op. Is het veel en weet je echt niet waar je moet beginnen? Denk dan na over verschillende categorieën en ontdek wat eventueel weggegooid kan worden. 

 

Stap 2: maak beslissingen 

Tijdens het opruimen maak je verschillende keuzes: wat ga je weggooien en wat wil je nog graag houden? Check bij al je spullen of jij er blij van wordt als je ze in de handen hebt. Over sommige dingen twijfel je wellicht nog. Het advies is om allereerst de dingen apart te zetten die je absoluut wel en absoluut niet wilt houden. Daarna kun je die attributen langslopen waar je over twijfelde. Aangezien je nu exact weet wat je wel en niet wilt houden, kan je de attributen waar je over twijfelde ook gemakkelijker vergelijken. 

 

Stap 3: neem afscheid 

Hoe lastig het ook is, van sommige artikelen ga jij afscheid nemen. Je hebt genoten van de spullen en het is tijd om afscheid te nemen. Bedenk wat jij gaat doen met de verschillende artikelen: weggeven, verkopen of weggooien. Stel voor jezelf een termijn op wanneer je de spullen weg wilt hebben. Indien je dit niet doet, dan blijven de spullen lang in jouw woning staan en ruim je het nog steeds niet op. Ga niet twijfelen over de artikelen en ruim ze zo snel mogelijk op. Anders ben je misschien geneigd om nog een keer opnieuw te gaan uitzoeken. Dit moet je niet doen; je moet vertrouwen op je beslissingen. Door middel van plateauwagens kan je alle artikelen in één keer afvoeren naar bijvoorbeeld de kringloop. 

 

Stap 4: opbergen 

Nadat je de beslissingen hebt gemaakt en afscheid hebt genomen van verschillende artikelen, kan je ze weer opbergen. Als je toch bezig bent met het opruimen, dan kan je de spullen meteen netjes opbergen. Door gebruik te maken van verschillende categorieën, houd je de artikelen gemakkelijk bij elkaar en is het duidelijk waar verschillende artikelen worden neergelegd. Op deze manier houd je het huis simpel opgeruimd. Wij wensen jou veel succes met het opruimen van jouw woning!

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/