Re Mixx
Image default
Aanbiedingen

De oplossing om van je studieproblemen af te komen

Er zijn veel studenten die worstelen met hun studie. Ze vinden het moeilijk om zich te concentreren en informatie vast te houden. Ook faalangst en uitstelgedrag zijn veel voorkomende problemen. Hierdoor worden slechte resultaten geboekt, wat tot frustratie en alleen maar meer motivatieproblemen leidt. En dat terwijl de studie juist leuk zou moeten zijn. Hoewel het erg vervelend is om dit door te maken, zijn er gelukkig wel een aantal dingen die je zullen helpen, om van je studieproblemen af te komen. We stellen ze hier aan je voor. 

Maak een studieplan

De eerste stap om een probleem op te lossen is het identificeren en een plan te bedenken om het aan te pakken. Om je concentratie te verbeteren moet je een studieplan maken en je eraan houden. Bepaal wanneer en waar je gaat studeren en hoe lang. Houd je vervolgens aan het schema en sta niet toe om jezelf af te leiden. Ook het opzoeken van een studiecoach kan helpen om meer structuur aan te brengen en van je problemen af te komen. 

Ontdoe je van afleiding

Een ander veel voorkomend probleem waar studenten mee te maken krijgen is afleiding. Om dit te overwinnen moet je je ontdoen van alles wat je kan afleiden terwijl je studeert. Zet je telefoon uit, sluit de deur van je kamer en concentreer je op je studie. 

Neem pauzes

Als je merkt dat je moeite hebt om je te concentreren, neem dan een pauze. Ga een stukje wandelen, luister naar muziek of doe iets anders dat je ontspant. Zorg er echter wel voor dat je niet te lang pauzeert, anders verlies je je concentratie juist volledig. In dit geval is het goed om een wekker te zetten wanneer je pauze voorbij is. Denk aan vijftien tot dertig minuten!

Regelmatig nakijken

Een manier om informatie beter te onthouden is door het regelmatig door te nemen. Neem na elke studiesessie de stof nog eens goed door. Dit zal namelijk helpen om de informatie in je geheugen te verankeren, zodat je het voor het tentamen gemakkelijker kunt terughalen. Ook het vragen om feedback of het bespreken met studiegenootjes is erg waardevol. Probeer bijvoorbeeld eens iemand in je omgeving iets uit te leggen en je zult zien dat de stof een stuk beter blijft hangen. 

Zorg voor voldoende slaap

Tot slot is het belangrijk om voldoende te slapen, omdat dit een positieve invloed op je geheugen en concentratie heeft. Let er dus op dat je ’s nachts voldoende slaap krijgt, zodat je goed uitgerust bent en er overdag weer tegenaan kunt!

 

https://www.topscriptie.nl/