Re Mixx
Image default
Aanbiedingen

Werktuigbouwkunde, iets voor jou?

Het einde van het studiejaar is in zicht, of misschien ben jij net al klaar met afstuderen. Als je dit leest is namelijk de kans groot dat jij op zoek bent naar een uitdagende job in werktuigbouwkunde. We helpen jou daarom graag met het vinden van een droom baan. Binnen de markt van werktuigbouwkunde zijn er altijd wel bedrijven op zoek naar mensen met een technisch inzicht en een goed stel hersens, en dat heb jij natuurlijk! Omdat er zoveel vraag naar werknemers is, valt er voor jou lekker veel te kiezen. In dit blogartikel vertellen we je graag meer hoe jij een perfecte baan als WTB’er vindt.

Wat doe je bij werktuigbouwkunde?

Een werktuigbouwkundige houdt zich vooral bezig met ontwerp en productie van werktuigen en machines. Naast het ontwerpen en produceren is het ook belangrijk dat je nadenkt over het onderhoud van de machines, duurzaamheid is namelijk binnen werktuigbouwkunde een steeds belangrijker topic. Wat je precies elke dag doet, is ook afhankelijk van de functie die je vervult. De werkzaamheden waar je mee bezig gaat zijn gebaseerd op het niveau van jouw studie. Met een master diploma zul je waarschijnlijk andere taken krijgen dan wanneer je een niveau 4 diploma werktuigbouw hebt.

Verschillende functies van werktuigbouwkunde

Na het afronden van jouw studie in de richting van werktuigbouwkunde kun je gaan zoeken op de banenmarkt. Er zijn diverse technische functies om uit te kiezen. Zo kun je ervoor kiezen om elektromonteur, CNC draaier of werkvoorbereider worden. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf weet wat voor voertuigen of werktuigen jij wil gaan ontwerpen, zo ervaar je optimaal plezier in je werk. Ook binnen werktuigbouwkunde zijn er volop mogelijkheden om door te groeien.

Vacatures bij T-pion

Bij T-Pion hebben we een groot aanbod aan banen beschikbaar voor de werktuigbouwkundige. Of je nu net afgestudeerd bent, wil doorgroeien of gewoon een hele nieuwe uitdaging zoekt, bij T-Pion hebben we het allemaal. Onze specialisten helpen jou graag met het vinden van de vacature werktuigbouwkunde!

https://www.t-pion.nl/