Re Mixx
Image default
Auto

Hoe aantrekkelijk is het leasen van een auto?

In theorie klinkt het leasen van een auto zeer aantrekkelijk. Zo kun je bijvoorbeeld onbeperkt kilometers maken en je kunt gratis tanken. Ook de kosten voor onderhoud en reparatie vallen onder het maandelijkse bedrag wat je betaalt en je hebt dus nergens omkijken naar. Maar is het wel echt zo voordelig? Wat betaal je per maand en waar gaat dat geld naar toe? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen alvorens je een Renault Trafic leasen gaat. Hieronder kun je lezen waar je precies elke maand voor betaalt.

De maandelijkse uitgaven op een rijtje

Als je een auto least dan betaal je per maand een vast bedrag. Dat is één van de voordelen van het leasen van een auto, want je hoeft niet één grote investering te doen, maar waar betaal je eigenlijk voor? Je betaalt voor de kosten voor de afschrijving van de lease auto. Verder betaal je voor eventuele reparatie kosten. Ook betaal je als het ware een voorschot voor de brandstof die je verbruikt. Daarnaast betaal je ook de wegenbelasting en de verzekering. Tot slot moet je ook betalen voor wegenhulp en vervangend vervoer.

Is het een voordeel als je gaat leasen?

Zoals je kunt zien hangt het voordeel erg af van je rijgedrag. Als je veel kilometers maakt en dus meer rijdt dan je betaalt, dan is het voordeel dat je least. Als je je auto geregeld in een deuk rijdt, dan is het ook een voordeel dat je least. Maar als je dit niet doet, dan betaal je per maand een bedrag zonder dat je er gebruik van maakt. Aan de andere kant, als er wel iets gebeurt en je hebt een hoge rekening, dan betaal je niets. Het voordeel of nadeel is dus erg afhankelijk van je persoonlijke situatie en je persoonlijke rijgedrag

http://www.bestelbusleasen.com/super-deals/renault-trafic-leasen