Re Mixx
Image default
Bedrijven

Wat is belangrijk als je SEO webteksten schrijft?

Ondertussen weet je dat SEO voor search engine optimization staat, maar toch weet jij niet zo goed hoe precies jij SEO webteksten kunt schrijven. Dit artikel geeft jouw vijf tips die jouw zoekmachine ranking gegarandeerd zullen beïnvloeden!

De perfecte lengte

Zoekmachines waarderen artikelen van hoge kwaliteit. Vaak hebben lange seo webteksten meer diepte wat betreft het onderwerp. Voor de lezer is dit een fijne leeservaring. Daarom zullen deze teksten ook beter scoren in de zoekmachines. De perfecte lengte voor SEO webteksten ligt tussen de 1000 en 2000 woorden.

Kies jouw key words</2>

Voordat je aan jouw SEO webteksten begint, is het belangrijk om jouw keywords te bepalen. Zodra je het onderwerp waarover jij wilt schrijven helder hebt voor jezelf, moet jij je in jouw lezer verzetten. Wat zou hij of zij in het zoekveld typen om over jouw onderwerp te lezen? Waarschijnlijk is het een woordcombinatie tussen de 2 en 4 woorden. Als je bijvoorbeeld over bloemen online bestellen wilt schrijven, zouden ‘bloemen online bestellen’ jouw keywords zijn. Deze keywords laat je in 2% van jouw gehele tekst terugkomen. In een tekst van 500 woorden is dit ongeveer 10 keer.

 

Plaats interne links naar oudere artikelen in jouw post

Er zijn twee redenen waarom jij in jouw nieuwe SEO webteksten naar jouw oudere teksten uit het verleden zou moeten verwijzen. Ten eerste, is het goed voor jouw SEO en ten tweede, is het een geweldige manier om oude artikelen te ‘recyclen’. Op deze wijze blijven ook jouw oudere artikelen geld opleveren.

Check de URL van jouw artikel

Wanneer jouw SEO webteksten af zijn, is het belangrijk om de URL te checken. De perfecte URL is kort en krachtig, heeft geen stopwoorden zoals ‘de’ of ‘is’ en includeert jouw keywords. Let op! Pas jouw URL alleen aan als je het artikel nog nergens hebt gedeeld! Heb jij het wél gedeeld en wil je alsnog jouw URL aanpassen? Zorg dan ervoor dat jij een ‘301 redirect’ van de oude naar de nieuwe link plaatst. Tools hiervoor kun jij online vinden.

Dit is nog maar het begin

Met de tips uit dit artikel, kun jij jouw SEO webteksten prima optimaliseren. Echter is dit nog maar het begin. Er zijn nog honderden andere manieren om jouw website SEO-proof te maken. Hiervoor kun je het beste een uitgebreide SEO-cursus volgen of een professioneel SEO bureau inschakelen om jou verder te helpen.

https://www.textmakelaar.nl/