Re Mixx
Image default
Aanbiedingen

Kies voor gezondere luchtkwaliteit. Ga voor infrarood

Infrarood, de kleur die we allen net niet kunnen zien maar goed kunnen voelen. Als je er zelfs te dicht bij staat kan je jezelf verbranden, maar warm word je er wel van. Zelfs warmer dan met een gewone radiator. Wat is dan precies het verschil?

Een infraroodverwarming gebruikt straling

Straling, wat een eng woord. En toch komt dit voort in alles wat we tot ons nemen. De zon, licht, de televisie en ook de magnetron. Door het gebruik van stralingsgolven verwarm je materie. En de materie produceert dan zelf warmte. Eigenlijk dus met infraroodpanelen, ben jij zelf de warmtebron in plaats van de lucht.

Betere luchtkwaliteit door infrarood verwarmen

Voor een mens dienen er optimale omgevingsfactoren aanwezig te zijn om goed te kunnen functioneren. De omgevingslucht in huis dient op een aangename temperatuur te zijn en er dient wat vocht in de lucht te zitten. Deze vochtverhouding in de lucht wordt ook wel relatieve luchtvochtigheid genoemd. Als de luchtvochtigheid daalt, dan is de luchtkwaliteit slechter. Dit merk je gelijk. Je gaat hoesten, of snotteren. Of jouw huid voelt niet lekker aan.

Jouw lichaam is net een boterham

Dit is te vergelijken met een boterham. Een boterham is vrij nat van nature. Leg je dit in een ruimte waarbij de lucht wat droger is, dan wilt de lucht graag het vocht van de boterham hebben. En de boterham droogt dan dus uit. Hetzelfde gebeurt dan met jouw lichaam. De lucht wil vocht uit jou trekken. En dat merk je aan jouw huid vooral. Maar met infrarood verwarming heb je hier geen last van.

Hoe kan dit dan?

Heel simpel eigenlijk. De golven zijn van nanometers, je hebt korte golven en lange golven. Die dringen jouw cellen binnen en verwarmen je van binnenuit. Een heel natuurlijk proces, nagebootst.