Re Mixx
Image default
Sport

Een goede personal trainer onderscheidt zich van anderen!

De baan personal trainer is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt door de grote vraag naar personal trainers. Vroeger werd een personal trainer alleen gebruikt door rijke mensen en niet door een groot gedeelte van de inwoners in Nederland. Tegenwoordig is dit een stuk minder geval en is de gezonde leefstijl iets wat elk uur van de dag wel langskomt in ons dagelijks leven. De gezonde leefstijl heeft geresulteerd in het gebruiken van personal trainers. De groei van de vraag naar personal trainers heeft logisch tot gevolg gehad dat er ook een sterke groei is gekomen van het aanbod personal trainers. Dit betekent dat je als nieuwe personal trainer veel concurrentie hebt en minder snel aan klanten zal komen. Om een goede en succesvolle personal trainer te worden is het belangrijk om je te onderscheiden. Hoe doe je dat? Dat wordt verder in deze blog verteld.

Volg een opleiding

Iedereen kan tegenwoordig maar personal trainer worden. Zo zie je allemaal Instagram accounts of facebook accounts met fancy filmpjes voorbij komen van een nieuwe personal trainers. In de praktijk blijkt dat veel van deze personal trainers zonder echte kennis dit vak gaan uitoefenen. Dit klinkt natuurlijk raar, maar het zeker mogelijk. Je hoeft je namelijk alleen in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en je bent personal trainer. Personal trainers zonder een opleiding of enige kennis krijgen vooral klanten in de vriendenkring, familiesfeer of bij kennissen. Op die manier proberen deze personen zich uit te breiden. Om een groter bereik te krijgen is het belangrijk om een opleiding te volgen. Zo kan je er voor kiezen om een hbo opleiding te volgen in sport en bewegen, maar er zijn ook kortere opleidingen te volgen. Zo kan je een fitnesstrainer a en b volgen, en kan je deze opleiding al voltooien binnen één jaar. Met deze opleidingen heb je de basiskennis en de vaardigheden om levens van andere mensen helemaal te veranderen.

Vervolgopleidingen

De basisopleidingen tot personal trainer zijn belangrijk om te volgen. Zo laat je zien dat jij over de kennis beschikt om mensen goed advies te geven en te helpen. Toch doen veel personal trainers dit tegenwoordig en heb je andere dingen nodig om je te onderscheiden. Er wordt dus aangeraden om nog vervolgopleidingen of cursussen te volgen. Dit doe je om je aanbod namelijk te vergroten. Zo kan je alles te weten komen over vechtsporten, zoals boksen, of kan je alles te weten komen over yoga of kettlebell training. Door deze verschillende trainingen aan te bieden word je als personal ook steeds interessanter. Zo kan je ook verschillende lessen geven. Het ene uurtje een boks zak uurtje en het andere uurtje weer een kettlebell training of bootcamp lesje. Voor veel verschillende soorten oefeningen en sporten zijn cursussen of opleidingen te volgen. Denk hier aan de bootcamp cursus, de yoga opleiding of de kettlebell opleiding.

Persoonlijke ontwikkelingen

Naast de kennis die je moet vergaren is het ook belangrijk om je als persoon te ontwikkelen. Zo kan je bepaalde trainingen volgen om beter te worden in coaching of motiveren. Je kan je ook ontwikkelen door bij andere mensen mee te kijken of door in contact te komen met andere mensen en ervaringen en kennis te delen. Wie weet komt hier zelfs een samenwerking uit. Door met andere mensen in contact te komen over de baan als personal trainer leer je altijd iets bij. Iedere sportcoach heeft zelf ook trainers gehad en al die kennis en manier van coachen op een hoop gegooid en daarvan zijn of haar eigen stijl gemaakt. Helemaal uniek zal je nooit worden, maar zo compleet mogelijk kan natuurlijk wel.