Re Mixx
Image default
Architectuur

Parkeermogelijkheden bij de nationale luchthaven voor reizigers van Eindhoven

Parking per uur en per dag

Er zijn momenteel 9.400 parkeerplaatsen beschikbaar bij de luchthaven van Eindhoven – waarvan ongeveer 2.956 in het “economy” parkeergebied, dat gelegen is aan het zuidelijke einde van de luchthaven. Parkeren per dag en per uur is mogelijk in de garages A, B en C van de luchthaven. Parkeren per uur kan wel duur zijn, tot $4 per uur, met een maximum van $36 voor een volledige dag. Dit is wel ideaal als je op de luchthaven iets te doen hebt en een parkeerplaats van maximaal twee uur nodig hebt. Als je langer dient te parkeren, ben je beter af door een parkeerplaats voor een dag te nemen aan de prijs van $20 of door te parkeren op het “economy” gedeelte waar je slechts $12 per dag betaalt.

Parkeren voor langere periode

Als je vanuit de luchthaven Eindhoven vliegt voor een langere zaken- of vakantiereis, is de dagelijkse parking veruit de meest financieel gunstige oplossing. Maar, zoals bij alle andere luchthavens, zijn er steeds mogelijkheden die door de luchthaven gerund worden en die ook duurder zijn omwille van hun nabijheid van de luchthaven. Voor goedkopere alternatieven kijkt men beter uit naar plaatsen die wat verder van de luchthaven gelegen zijn en sterk concurrende tarieven aanbieden.

Alternatieven die wat verder gelegen zijn.

De meeste van de kwaliteitsvolle hotels in de omgeving van de luchthaven bieden ook zeer aanvaardbare tarieven voor het parkeren voor een langere periode. Courtyard Crystal City ( een halve mijl van de luchthaven) en het Sheraton Crystal City Hotel (1,20 mijl van de luchthaven), beiden gelegen langs de Jefferson Davis Highway, hebben bijvoorbeeld een dagelijks parkeertarief van slechts $8 voor hun gesloten parking.

De voor de hand liggende keuze

Voor een denkbeeldige vijfdaagse trip, zal je al snel $100 betalen voor de garages van de luchthaven, $60 voor het “economy” gedeelte, terwijl je op de parkeerplaatsen van de hotels enkel maar $40 zal betalen. Feit is dat je ook nog op het einde van jouw reis de bijkomende shuttle dienst moet betalen die jou naar en van de terminal brengt , maar ondanks dat blijft jouw keuze van een bepaalde parking bij de nationale luchthaven wel duidelijk.

Wil je een zorgeloos van je vakantie genieten en goed voorbereid uit eigen land vliegen? Maak gebruik van Eazzypark, de goedkoopste valetparking van Eindhoven airport.