Re Mixx
Image default
Vakantie

Glamping in Kroatië

Glamping staat bekend als de perfecte combinatie van kamperen en vakantie in een hotel. Van het kamperen heeft glamping het buitenleven overgenomen; het één zijn met de natuur. En van een hotel heeft glamping het comfort en de luxe overgenomen; een luxe accommodatie met lekkere bedden, een eigen keukentje en nog veel meer.

Je kunt in bijna alle Europese landen wel genieten van een goede glamping. Maar de beste glamping ervaring beleef je wellicht in Kroatië. Want Kroatië staat bekend om haar prachtige natuur en haar rijke cultuur. En laten we het klimaat niet vergeten, want zomers is Kroatië een perfect zonnige bestemming, terwijl het ’s winters een prachtige wintersportbestemming blijkt te zijn.

Glamping in de natuur

In Kroatië zijn alles bij elkaar zo’n acht Nationale Parken en twaalf beschermde regionale natuurparken te vinden. Maar ook buiten die beschermde gebieden is veel moois te vinden. Graslanden, heuvels en bossen wisselen elkaar af. Ook de meren staan bekend om haar schoonheid. En dan hebben we de ruige kust nog niet eens genoemd.

Het bekendste nationale park is misschien Nationaal Park Plitvicemeren, maar onderschat Nationaal Park Krka (genoemd naar de gelijnamige rivier) niet. De zeven Travertine watervallen die dit park telt mag je niet missen.

Of bezoek NP Paklenica, met de grillige rotspartijen, de vallei en de verschillende kloven. Of je nu een doorgewinterde rotsklimmer bent, of een enthousiaste beginneling, in dit park valt een mooie wand te bedwingen.

Het enige wat diverser is dan het landschap in Kroatië is de flora en fauna. Het land is voor verschillende zeldzame vogelsoorten “thuis”. Je kunt zelfs, met een beetje geluk, wolven of beren tegenkomen. Dát is pas een echte safari!

Luxe verblijf op de glamping

Ga jij voor het ultieme genot van een glamping in Kroatië? Begin je vakantie met een bezoek aan www.glampings.com voor de beste glampings die dit prachtige land rijk is. Boek  bijvoorbeeld een luxe villatent (mét sanitair) in Dragonja (5 kilometer van Pula). Het nabijgelegen Nationaal Park Brijuni is absoluut een bezoekje waard.

Waar wacht je nog op? Boek vandaag nog je glamping in Kroatië.