Re Mixx
Image default
Vakantie

Vakantiewoning Bretagne

Bretagne is een Franse regio op het gelijknamige schiereiland. Deze regio bevindt zich in het Westen van Frankrijk en grenst aan de provincies Normandië, Maine, Anjou en Poitou. Bretagne bestaat uit vier departementen, namelijk Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. Als we kijken naar het klimaat, dan kent Bretagne een mild zeeklimaat met een gemiddelde temperatuur tussen de negen en de twaalf graden. Ondanks dat het er wellicht niet heel warm is, komt er bijna nooit sneeuw of vorst voor. Je kunt het hele jaar door een vakantiewoning Bretagne huren.

 

 

Huur een vakantiehuisje Bretagne

 

Bretagne kent een kust van langer dan 1700 kilometer. Daarom vind je hier meerdere uitzichtpunten en natuurlijke wonderen. Eén van deze wonderen is de Roze Granietkust (Côte de Granit Rose), die bestaat uit allerlei zeldzame roze granietblokken. Deze kust is wel dertig kilometer lang, dus er valt genoeg moois te bewonderen!

 

Ook vind je 42 kleine eilanden in de binnenzee van Golfe du Morbihan en daarnaast ook nog een aantal eilanden rond Bretagne. Hieronder vallen bijvoorbeeld île-de-Bréhat, dat ook wel het bloemeneiland wordt genoemd. De Keltische cultuur is nog altijd aanwezig in Bretagne. Dit zie je terug in allerlei festivals die er worden gehouden, zoals het Festival Interceltique.

 

Zoals je merkt, is er genoeg te beleven en te bekijken in Bretagne. Lijkt het jou wat om hier naartoe op vakantie te gaan? Huur dan een vakantiehuisje Bretagne om de tijd te kunnen nemen om deze prachtige regio te ontdekken.